Simen Almås

Om dette arrangementet

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Bibliotekscena
Målgruppe

Positiv endring

Føredraget tar for seg korleis vaksne kan hjelpe ungdommen med å handtere mentale utfordringar, og kva sentral rolle ein som vaksen har som støttespelar til ungdom.

"Simen Almås sin historie starter en sommerdag i 2007, da alt går så fryktelig galt. Som 13-åring opplever han en eksplosjonsulykke som nesten koster han livet. 12 dager senere våkner han opp fra koma med 3. grads forbrenning over halve kroppen. Etter mange tøffe tak, begynte livet til Simen å snu til det bedre – men så tok livet en helt ny vending. I 2011 drar han til politisk sommerleir sammen AUF, og i dag er han en av de heldige som overlevde massakren på Utøya den 22. juli.

Med disse hendelsene som bakgrunn, begynte Simen å formidle kunnskap innen livsglede og livsmestring. De siste åtte årene har Simen reist landet rundt, og holdt godt over 500 foredrag. Dette har gjort han til en av Norges mest ettertraktede foredragsholdere. Nå holder han sitt nye foredrag «Positiv endring», både digitalt og fysisk.

Foredraget “Positiv endring” tar for seg hvilke grep hver enkelt kan ta for å snu livet fra negativt til positivt. I foredraget går Simen i dybden på hvordan vi kan håndtere livsutfordringer, både store og små. Simens erfaringer har tvunget han til å finne løsninger og verktøy for å bedre livssituasjonen sin. Å være brannskadd og se annerledes ut i ung alder gjør mye med identiteten, selvbildet og syn på egen kropp - som har gitt Simen ett unikt perspektiv på livet. Disse tankene, løsningene og verktøyene deler han nå for at mennesker i lik situasjon kan gjøre den samme endringsprosessen."

Føredraget tar for seg korleis vaksne kan hjelpe ungdommen med å handtere mentale utfordringar, og kva sentral rolle ein som vaksen har som støttespelar.

Desse problemstillingane blir diskuterte:
- Korleis møte ungdommar som slit psykisk og går gjennom tøffe periodar/hendingar?
- Korleis ruste ungdom til å takle utfordringar?
- Kva redskap kan vi bruke for å oppnå større openheit mellom vaksen og ungdom?