Om dette arrangementet

Tid
17:30 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Bibliotekscena
Målgruppe

Tradisjonsbrygging av øl

Bli med på eit interessant føredrag om ølbrygging

For ikke så lenge siden brygget hver eneste gård i Norge sitt eget øl etter metoder som hadde vært overlevert i bygda gjennom utallige generasjoner. Denne tradisjonen begynte å dø ut da landbruket ble modernisert, men lever utrolig nok ennå en del steder. Bryggerne lager øl på måter som etter lærebøkene skulle vært umulig, men får likevel godt øl. Noen har til og med ennå gjæren de arvet av forfedrene. De siste årene har denne bryggingen fått mye oppmerksomhet i utlandet. Foredraget tar deg med på besøk til noen av disse bryggerne, og viser hvorfor de brygger som de gjør.

Lars Marius Garshol bor i Rælingen. Han er ølforfatter og foredragsholder på heltid, etter en fortid som IT-ingeniør. Han er i Norge kanskje mest kjent for å ha vekket interessen rundt den norske tradisjonsgjæren kveik, og har gitt ut flere bøker om tradisjonsøl. Den nyeste heter Tradisjonsbrygging av øl.